+90 (507) 562 45 87
Porselen Tezgah
Porselen düşündüğünüzde, aklınıza kırılgan, geleneksel yemek takımları ve süslü çaydanlıklar gelebilir, ancak seramik artık mutfak ve banyolarda yapı malzemesi olarak daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Tezgah formunda kullanılan porselen aslında oldukça dayanıklıdır, leke tutmaz ve bakımı kolaydır, bu da popülerliğinin artmasının nedenini açıklayabilir. Google Trends'e göre, porselen tezgahlara olan ilgi 2017'de artmaya başlamış ve hala istikrarlı bir şekilde artmaya devam etmektedir. Porsenel tazgah ile ilgili aramalar son yedi yılda iki katından fazla artış göstermiştir.
 
Porselen tezgahlarda doğal taşın zengin görünümünün elde edilmesi başarıldıktan sonra mutfaklarda dayanması gereken dayanıklılığı da elde ettiğini görüyoruz. Yani porselen tezgahların avantajlarının, dezavantajlarından çok daha ağır bastığını söyleyebiliriz ve neden bu kadar harika olduklarını, kuvars ve granit gibi diğer popüler malzemelerle karşılaştırarak daha iyi anlayabiliriz.
 
  • Porselen Tezgah Nedir?
Porselen oldukları için ve insan yapımı bir malzeme olmaları nedeni ile teknik olarak tasarlanmış tezgahlar olarak kabul edilirler. Tezgahların çoğu insanın geleneksel porselen üretiminden beklediği şekilde, yani çok fazla yüksek ısıyla yapılır. Porselen tezgahlar, ham minerallerin birbirleriyle karıştırılması, levhaların oluşturulması ve yüksek sıcaklıklarda pişirilmesini içeren bir işlemle yapılır. Pişirildikten sonra, porselen levhalarda istenen yüzey ve dokuyu elde etmek için cilalama ve honlama gibi ek bir adıma tabi tutulabilirler. Bu aşırı yüksek ısı (2.650 derece Fahrenheit'in üzerinde) bu kadar sağlam olmasını ve ısıya dayanıklı olmasını açıklayabilir.
 
  • Dayanıklılık
Porselen , üretim sürecinde kullanılan aşırı ısı ve homojenleştirilmiş hammadde kombinasyonu sayesinde teknik olarak granitten daha güçlüdür. Ayrıca kuvars ve granit ile aynı seviyede çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Tek zayıf noktası, birkaç çentik bırakabilen keskin seramik bıçaklarıdır; ancak malzemeler ne olursa olsun, yiyecekleri doğrudan tezgahın üzerinde kesinlikle doğramamalısınız.
 
  • Isı dayanıklılığı
Bahsettiğimiz gibi, porselen çok yüksek sıcaklıklarda üretilir, yani çok sıcak tencere ve tavalara dayanabilir (altlık gerekmez).  Bir not olarak porselen tezgahlar için şunu söyleyebiliriz, güneşin yoğun sıcaklığına dayanabilirler. UV ışınları yüzeyi etkilemez, bu nedenle zamanla solmaz, bu da onu dış mekan mutfakları için mükemmel bir seçim haline getirir. 
 
  • Temizlik ve Bakım
Porselen tezgahlar esasen gözeneksizdir ve suya karşı neredeyse geçirimsizdir, bu da lekelenmenin sorun olmaması gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, herhangi bir özel temizleyiciye ihtiyaç duymazlar. Sadece sabun ve suyla kolayca temizleyebilirsiniz . Daha zorlu kirler için yumuşak bir temizleyici kullanmanızı öneririz.
 
  • Kurulum
Porselen, diğer tezgah malzemelerine kıyasla inanılmaz derecede hafiftir, bu nedenle kurulum için kullanımı kolaydır. Ayrıca, genellikle çok ince olduğundan, mevcut bir tezgahın üzerine kurabilirsiniz. Ancak, porselen tezgah kurulumları çok ince oldukları için kendiniz yapmanız gereken bir şey değildir. Bir kez kurulduktan sonra çok dayanıklıdırlar, ancak kurulum sırasında ince malzemeyi herhangi bir deneyim olmadan elle tutmak çok risklidir ve kurulum ortasında çatlamaya yol açabilir.
 
  • Renkler ve Desenler
Doğal taştan farklı olarak, porselen insan yapımı bir ürün olduğu için istediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Esasen, mermerin görünümünü çok daha düşük bir maliyetle ve çok daha fazla dayanıklılıkla  elde edebilirsiniz.
 
  • Porselen Tezgahların Maliyeti Ne Kadardır?
Porselen tezgah maliyetleri için ölçülerinizi bizimle paylaştıktan sonra veya biz ölçü aldıktan sonra, seçeceğiniz ürüne uygun olarak sizlere detaylı fiyatlandırma yapabiliriz.
 
  • Diğer Tezgah Malzemeleriyle Karşılaştırma
Porselen, leke direnci, bakım ve görünüm açısından kuvarsla hemen hemen aynı seviyededir, çünkü ikisi de mühendislik ürünleridir ve hemen hemen her doğal taşı taklit edebilir. Porselen biraz daha ısıya dayanıklıdır, kuvars ise biraz daha az dayanıklıdır. Her iki malzeme de granitten daha serttir ve bakımı daha kolaydır, ancak granit de porselen kadar ısıya dayanıklıdır. Maliyet açısından, porselen genellikle kuvars ve granitten daha ucuzdur. 
 
Porselen Tezgah
Yükleniyor...